חיסון מבוגר נגד חצבת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

20/10/2018 | 22:05 | מאת: אדוארד

שלום, אני כבר מזמן לא ילד, אבל שולח בתקווה שתסכימו לענות :-) 1. אני יליד 67, בבדיקת דם לא נמצאו נוגדנים לחצבת ולכן התחסנתי לפני 3-4 חודשים ב- PRIORIX. קראתי שצריך שני חיסונים אבל הרופא אומר שבפריורקס מספיק חיסון אחד. האם להתחסן פעם שניה ליתר בטחון, והאם זה יהיה יעיל בהתחשב בזמן שעבר? 2. אשתי ילידת 70, ככל הנראה לא חוסנה אבל בבדיקה נמצאו בדם שלה נוגדנים לחצבת. האם היא צריכה להתחסן? תודה רבה.

אדוארד שלום, פריוריקס, כמו חיסונים אחרים המכילים MMR, נותן כיסוי של 93% אחרי מנה אחת, וכ-97% אחרי שתי מנות. אם דרגת החשיפה הפוטנציאלית שלך נמוכה, הרי שבמנה אחת די בגילך. אם יש חשש, ניתן לחסן בעוד מנה. אין בעיה עם עיתוי המנה הקודמת. אשתך, בהנחה שלא חוסנה, ונושאת נוגדני חצבת, ככל הנראה חלתה בעבר. המחלה לרוב מקנה חיסוניות לכל החיים. עם זאת, אין בכך ללמד מה המצב מבחינת אדמת וחזרת. ניתן לבדוק נוגדנים למחלות אלה, או פשוט להתחסן. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים