טעות במועד מתן חיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

12/02/2008 | 09:11 | מאת: אמא מודאגת מאוד

בתי בת חודשיים וחצי קיבלה חיסון מחומש בגיל חודשיים וכעבור 19 יום מנה נוספת בטעות (במקום כעבור חודשיים). מהן ההשלכות של טעות כזו מבחינת המערכת החיסונית בטווח הקצר והארוך. ממה מורכב החיסון (נגיפים מומתים, מוחלשים, מהונדסים?) ומה ניתן לעשות על מנת למנוע סיבוכים. תודה.

12/02/2008 | 09:51 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

אם אכן קיבלה מנה נוספת של החיסון המחומש תוך 19 יום (רצוי לוודא שוב שמדובר באותו חיסון): המנה הנוספת אינה מזיקה אך גם אינה מועילה, ולכן יש להמתין חודשיים ממתן המנה השנייה ולתת מנה נוספת החיסון המחומש מקנה הגנה מפני שיתוק ילדים, חיידק ההמופילוס (הגורם לדלקת קרום המח), טטנוס, דיפטריה ושעלת. לא צפויים סיבוכים ממתן מנה נוספת.

מנהל פורום חיסונים לילדים