DTAP תגובה אלרגית לחיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

18/06/2018 | 08:29 | מאת: ליטל

בני בן 4, לפני כחודש קיבל חיסון DTAP ראשון (לפני כן קיבל רק DT אחדׂ). באותו יום היה אי שקט כעבור 5 ימים הופיע במקום החיסוך אדמויות שנראתה כמו כוויה המקום היה אדום חם וקשה. רופאת העור אמרה שזו תגובה אלרגית. האם מותר לו להמשיך לקבל חיסון זה? מה לגבי חיסונים אחרים?

ליטל שלום, התגובה שאת מתארת הינה תגובה מקומית ולא תגובה אלרגית. אם אכן כך, מותר לילד להתחסן בשנית בחיסון זה. כמובן שאין השפעה כלל על חיסונים אחרים. עם זאת, יש להתייעץ בעניין בשנית עם הרופאה שראתה את החיסון (שכן היא היחידה שראתה מרכיבים שונים של התופעה, שלא ניתנים לשחזור בתיאור). בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים