חיסון חצבת מתחת לגיל שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

27/05/2017 | 09:04 | מאת: קרן

שלון, בתי בת 9 וחצי חודשים, אנחנו אסים לאוסטריה באמצע יולי לתקופה של חודש (היא תהיה בת 11 חודשים). הבנתי שכדאי לחסן לחצבת - האם ישנה אפשרות בארץ לחסן לחצבת בלבד? בלי חזרת ואדמת ? גם באופן פרטי ובתשלום? - מטריד אותי לתת לה את החיסון המשולש לפני גיל שנה והבנתי שזה בכלל לא נספר ושאצטרך לתת שוב אחרי גיל שנה, מה יעילות החיסון בגיל 10 חודשים לעומת 12 חודשים? אודה מאוד לתשובתך

קרן שלום אכן מנה לפני גיל שנה אינה נספרת במניין החיסונים הרגיל. יעילות החיסון לפני גיל שנה מוערכת בכ-80-85%, לעומת כ-95% אחרי גיל שנה. קיים תכשיר לחיסון כנגד חצבת בלבד, אך לא ידוע לי על זמינותו בארץ ומחירו. כדאי להתעניין בדבר בלשכות משרד הבריאות. בברכה,

27/05/2017 | 10:02 | מאת: קרן

תודה

מנהל פורום חיסונים לילדים