הרפס שפתיים- חוששת מאוד הדבקה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

18/04/2017 | 12:04 | מאת: נטלי

שלום רב וחג שמח! אני קצת בלחץ...לפני מספר ימים גירד לי קצת בשפה התחתונה בפה ולא התייחסתי....אתמול היינו במסעדה ושתינו מאותן כוסות והתנשקנו....ובערב הרגשתי שוב דקירה וגירוד בשפה ואז ראיתי במראה בליטה קטנה, מרחתי זובירקס שהיה לי בבית לכל הלילה , הבוקר קמתי וראיתי מלא שלפוחיות ושוב מרחתי זובירקס. שאלותי: 1. הילדים שלי בני 9 חוד וגיל שנה ואבי חולה אונקולוגי ...שני הילדים לא קיבלו חיסון לאבעבועות רוח...האם יכולים להידבק ממני? 2. האם כבר יכלו להידבק אתמול או לפני כי הדבר הזה דגר לי בפה? 3. מעולם לא היה לי הרפס לכן גם לא התייחסתילזה ...איך עליי לנהוג כעת מבחינת אמצעי זהירות? אודה על תשובתך מודאגת וחוששת מאוד נטלי

נטלי שלום, העניין אינו קשור כל כך לחיסונים, ובכל זאת: בהנחה כי אכן מדובר בזיהום הרפס בשפתיים, אין קשר בינו לבין אבעבועות רוח. אמנם ילדייך, וגם אביך החולה האונקולוגי יכולים להידבק ממך, אך חיסון כנגד אבעבועות רוח לא היה מגן עליהם. זיהום הרפטי יכול להדביק גם טרם הופעת הנגע, ולעתים ללא הופעת נגע כלל. אני מציע לך לגשת לרופא לשם אבחון מדוייק של הנגע ולעקוב אחר הנחיותיו באשר לטיפול ומניעת הדבקה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים