מפגש עם ילדים לא מחוסנים אחרי קבלת חיסון?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

25/01/2017 | 07:15 | מאת: שירה

אתמול (יום שלישי) התאומים שלנו בני שנה קיבלו חיסון החצבת/אדמת/וכו וכן את טיפות החי מוחלש של הפוליו. ביום חמישי (יומיים אחרי) אנחנו אמורים לארח בביתנו חברים עם ילדים, שלושה מהם (הקטן בן שנה וחצי) אינם מחוסנים בכלום (אידיאולוגית ההורים). האחות בטיפת חלב ציינה שתופעות הלוואי של החיסון הראשון באות לידי ביטוי רק אחרי 5 ימים אז זה בסדר, אבל לא חשבנו לשאול לגבי הפוליו. האם אנחנו מסכנים את ילדי חברנו בחשיפתם לילדים שלנו? תודה מראש, שירה

שירה שלום, במידה מסויימת אתם עושים להם "טובה", במובן הזה שעדיף שילדיהם יחשפו לוירוסים בצורתם המוחלשת (לרבות של הפוליו) מאשר בצורתם הטבעית, הפראית והמזיקה יותר. אבל - ההורים בחרו אידיאולוגית שלא לחסן את ילדיהם. חיסון ה-MMR אינו מדבק לילדים עם מערכת חיסון תקינה, רכיב האבעבועות עלול לדבק אם מופיעה פריחה. חיסון הפוליו המוחלש מופרש במשך מספר ימים ברוק הילד וכ-6 שבועות בצואה. לפיכך קיימת סבירות, לא גבוהה אמנם (שכן אינם באים במגע ישירות עם צואת הילד), שהילדים הלא מחוסנים יחשפו לזן החיסון . אני מציע לידע זאת את ההורים, ולתת להם לבחור. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים