חיסון לתינוקת שבוע לפני טיסה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

10/01/2017 | 18:38 | מאת: שרית

שלום הבת שלי אמורה לקבל את החיסון המחומש בגיל חודשיים. שבוע לאחר מכן אנו טסים לארצות הברית לתקופה. שמעתי מרופאים המלצות סותרות: אחד אמר שחשוב לקבל את החיסון לפני שעולים על מטוס שכן יש בו זיהומים. לטענתם שבוע הפרש זה מספיק לטפל בבעיות חום וכו. לעומת זאת רופא אחר המליץ לעשות את החיסון כבר בארצות הברית, כלומר בגיל חודשיים וחצי. לדעתו לאחר החיסון המחומש ייתכנו כמה שבועות של חום / רגישות וזה עלול להיות בעייתי לטיסה. מה דעתך?

שרית שלום, תופעות הלואי של החיסון המחומש נמשכות כיומיים-שלושה בלבד, והן כוללות בעיקר חום ותופעות מקומיות. לפיכך שבוע הוא די זמן שהילד כבר יחוש בטוב לאחר החיסון, במידה ובכלל יופיעו תופעות הלוואי. בגיל חודשיים עליו לקבל גם פרבנר (תופעות לואי ומשך דומות לאלו של המחומשת) וגם רוטה. תופעות הלואי של רוטה יכולות לגרום החמרה בפליטות, אי-נוחות בטנית , יציאות רכות וכדומה. משך התופעות יכול להיות עד שבועיים. בחירת אתר ההתחסנות ברוטה מושפע מאיפה מקום מגוריכם הקבוע, שכן בישראל ובארה"ב לא משתמשים באותו התכשיר ולא מומלץ לעבור מתכשיר אחד לאחר. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים