תשובות לבדיקות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/02/2008 | 11:09 | מאת: ליטל

שלום רב לפני כשבוע נלקחת לבתי בת השנתיים תרבית של מוגלה משתי האוזניים להלן התשובות PSEUDOMONAS AERUGINOSA בשתי האוזניים רגישות החיידק ל: AMIKACIN-S CEFEPIME-S CEFTAZIDIME-S COLISTIN -S מה זה אומר ? וכיצד ניתן לטפל ???? תודה

24/02/2008 | 21:41 | מאת: ד"ר עדי בירון

פסאודומונס הוא שם החידק המזהם. החיידק רגיש לכל סוגי האנטיביוטיקה המצויינים בהמשך, ואשר לידם מצוינת האות S שמסמלת SENSITIVE, כלומר שסוג האנטיביוטיקה הזו טוב לטיפול בחיידק שצמח בתרבית. השאלה היא אם החיידק גרם לדלקת באוזן החיצונית או התיכונה, ואת זה ידע רופא א.א.ג. לאחר שישאב את המוגלה מהאוזניים. אם מדובר בדלקת באוזן החיצונית, הטיפול הוא בד"כ מקומי, ע"י טיפות המכילות אנטיביוטיקה. אם מדובר בדלקת באוזן התיכונה בד"כ מטפלים באנטיביוטיקה דרך הפה או השריר או הוריד.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים