אף סתום אצל תינוקות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/02/2008 | 00:57 | מאת: אירית

יש לבת דודתי תינוק כבן חודשיים ובחודש האחרון הוא סובל מאף סתום והדבר מלווה בהקאות תכופות. כמובן שאינו יכול לקחת את המוצץ כי קשה לו לנשום ואינו יכול לנשום בצורה סדירה. לעיתים אף משמיע חרחור ארוך ומפחיד מתוך שינה הנשמע כחנק. היא היתה אצל הרופא המטפל שאמר מה שכולם אומרים לנקות עם מים ומלח. רציתי לשאול אם תופעה זו שכיחה אצל תינוקות ומתי יודעים שהמצב הוא כבר לא בגדר השכיח והרגיל. והאם הקאת האוכל היא תוצאה ישירה מהאף הסתום או שמא יש לבדוק בדיקות נוספות. מה מלבד מי המלח מומלך ואפשר לעשות כי זה מפחיד לשמוע תינוק בן חודשים מחרחר כאילו נחנק מתוך שינה והאם יש תנוחה עדיפה שאפשר ומומלץ להשכיב את התינוק. תודה

18/02/2008 | 06:46 | מאת: ד"ר עדי בירון

1. אם יש חשד שהתינוק נחרחר ונחנק בשנתו יש לגשת מייד למומחה אאג על מנת לבדוק את העניין לעומקו ולוודא שלא מדובר בתסמונת דום נשימה נשימתי בשינה (Obstructive Sleep Apnea Syndrome), ובמידה שכן - לטפל. 2. התנוחה העדיפה לשינה בתינוק היא על הגב.

21/01/2010 | 16:25 | מאת: אפרת

אני אמא טריה לאיתמר בן 7 חודשים אשר מנוזל מאוד וקשה לו להרדם בלילה וגם כשנרדם כל שעה מתעורר בגלל הנזלת . הרופא המליץ לי לא להשתמש במי מלח כי זה רק מגביר את הנזלת האם יש היגיון בדבריו ואיזה עוד המלצות נ.ב האם כדי לשים לו כרית בשנתו {כרית נוצות שמתאימה צורתה }

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים