דלקת וטיפול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/02/2008 | 16:29 | מאת: נעמה

לבן שלי שהוא בן שנה וחצי זוהתה דלקת אוזניים (רק באחת מהן ) אחרי שהיתה הפרשה של מוגלה החוצה. קיבלנו טיפול בטיפות לתוך האוזן וניקוי עם מי חמצן. כבר עברו 4 ימים מתחילת הטיפול והאוזן עדיין מפרישה. כמה זמן לוקח בדרך כלל עד שההפרשה חולפת? איך יודעים שהדלקת לא במוקד פנימי יותר באוזן ואולי צריך אנטיביוטיקה בבליעה? אין לו חום אבל הוא כל הזמן מגרד את האוזניים.

11/02/2008 | 17:46 | מאת: ד"ר עדי בירון

אינני יודע אילו טיפות קיבלתם. יתכן שמדובר בטיפות אנטיביוטיות ויתכן שרק נוגדות כאב. אני אישית לא מחסידי השימוש במי חמצן באוזן עם נקב בתופית, ולפי סיפורך בהחלט יתכן שמדובר בדלקת אוזן תיכונה המתנקזת דרך נקב. לילד אין חום כפי שבמקרים רבים קורה כאשר המוגלה מתנקזת ללא הפרעה. לאחר 4 ימים ללא הפסקה של ההפרשה לדעתי כדאי לגשת לבדיקה נוספת ע"י רופא ילדים או אאג לצורך שקילה של טיפול אנטיביוטי דרך הפה.

11/02/2008 | 18:07 | מאת: נעמה

.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים