כריתת שקדים ופוליפים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/01/2010 | 10:18 | מאת: דני

שלום רב בני בן ה 5 עבר ניתוח כריתת שקדים ופוליפים בגיל שנתיים וחצי, אתמול לקחנו אותו לרופא ילדים בגלל קשיי נשימה בשעת שינה בלילה ושיעול מוזר.(הילד עבר ניתוח כריתה ולא הקטנה) רופא הילדים אמר כי השקדים וגם השקד השלישי צמחו והם מוגדלים למרות שהילד עבר כריתה של השקדים, האם שקדים יכולים לגדול שוב אחרי כריתה?

שלום דני שקד שלישי בהחלט יכול לצמוח בחזרה כוון שנעשית חלקית בלבד. הניתוח של בנך נעשה בגיל מוקדם יחסית כך שזה אינו מפתיע שהשקד השלישי צמח וגורם לסימפטומים. לגבי השקדים לרוב אין צמיחה חוזרת (במיוחד עם בוצע כריתה מלאה). צמיחה חוזרת יכולה להיות עקב כריתה חלקית מכוונת או לא מכוונת בברכה ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים