ליחה \ נזלת אחורית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

10/12/2016 | 18:12 | מאת: ליאורה

בתי הבת 14 סובלת ארבעה חודשים מליחה ונזלת אחורית בגרון (כמו גוש בגרון) היא כל הזמן צריכה להשתעל ולהוציא את הליחה. רופא אא"ג נתן לה אנטיביוטיקה למשך שבוע האנטיביוטיקה לא עזרה וחזרנו לרופא (אא"ג) הוא שלח לצילום סינוסים והצילום יצא תקין. חזרנו לרופא עוד פעם והוא עשה לה בדיקה עם סיב אופטי שגם יצאה תקינה. יש פתרון לבעיה הזאת? יכול להיות שמדובר ברפלוקס לרינגאפרינגאלי?

בהחלט יתכן רפלוקס במיוחד אם אין ליחה אלה רק תחושה. במידה וכן יש נזלת משמעותית ושיעול בשכיבה ורואים נזלת בלע האחורי אזי תהליך זיהומי באף ובסינוסים אשפרי אך לפי מה שמסרת בבדיקת סיבאופטי לא היה לכך זכר. האבחנה של רפלוקס סבירה מאד אך כאמור צריך לחבר את התלונות לממצאי הבדיקה הגופנית דר גורדין

13/12/2016 | 16:55 | מאת: ליאורה

יש המון ליחה וגוש בגרון

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים