א.א.ג-בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/11/2016 | 20:27 | מאת: ליאור

שלום, תינוק בן שנה וחצי. מגיל חודשיים מרייר המון (אין קשר לשיניים), מתנשם בכבדות בלילה וגם ביום נושם לרוב בפה סגור אך 'מרעיש כשנושם'. במעקב א.א.ג, נוזלים כל הזמן באוזניים ללא שיפור לאחר אנטיביוטיקה/הומאופתיה. בדיקת שמיעה 35. מנוזל כל הזמן וחולה המון(וירוסים עם חום בעיקר). עשינו צילום אך כיוון שזז התוצאה לא ברורה לגבי השקד השלישי, לטענת הרופאה אפשר לראות שקצת מוגדל. במשפחה לאבא ולצד שלו בעיות א.א.ג, לבני הדודים עשו ניתוחי כפתורים ושקד שלישי מגיל קטן. רופאת א.א.ג טוענת שבגילו אין עוד מה לעשות וצריך להמתין שיגדל. הוא מדבר יפה ובקרוב נחזור שוב על הבדיקת שמיעה אך קשה לי לקבל את זה שאין מה לעשות. הוא מנוזל ונושם בכבדות באופן קבוע וקם המון בלילות. מה עוד ניתן לעשות בגילו הצעיר? תודה רבה.

שלום ליאור בודאי שיש מה לעשות , לא בהכרח שצריך לעשות זאת אך קיימות אופציות ראשית מבחינת הבדיקה ניתן לבצע בדיקה סיבאופטית של האף ולהתרשם ממידת החסימה ע"י השד השלישי. שנית ניתן לנסות טיפול תרופתי לנזלת וחסימה האפית ע"י תרסיס אפי או סינגולייר במידה ויש הפרעה לאיכות השינה קרי יקיצות מרובות , הפסקות נשימה או לחלופין קושי באכילה הטיפול המועדף יהיה ניתוח לכריתת השקד השלישי כבר בגיל זה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים