פעינוח לאולטרסאונד צוואר לילד בן 10

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/11/2016 | 23:39 | מאת: אושרת

שלום רב, הבן שלי מזה כחודשים וחצי מתלונן על כאבי גרון, מכייח הרבה ולפני כשבוע התנפחה לו בלוטת הלימפה בצוואר בצד השמאלי שגרמה לו להתנהל כאילו נתפס לו הצוואר, אך נפיחותה התמזערה ביום למחרת. בדיקות הדם שלו יצאו תקינות והיום ביצענו אלוטרסאונד שכל הממצאים בו תקינים מלבד הציטוט הבא שהעתקתי מתוצאות הבדיקה. אשמח לדעת מה התוצאה הבאה אומרת: "בתחנה 3 מימין הודגמו מספר קשרי לימפה בגודל מרבי כ-1.0*0.4 ס"מ, בעלי צורה סונוגרפית רגילה. בתחנות 1 ו-3 משמאל הודגמו קשרי לימפה מרובים בגודל מרבי כ-2.0*0.6 ס"מ, חלקם מעלי קורטקס מעובה וסינוס שומני קלוש, יתכן קשרים תגובתים.

תיאור של בלוטות תגובתיות יש לפנות לרופא הילדים להמשך המעקב דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים