בדיקת ברה סף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/10/2016 | 21:48 | מאת: טלי

שלום ד"ר. קיבלנו את תוצאות הברה של בננו בן שלושה חודשים ורשום כך - "עדות לליקוי שמיעה חושי עצבי חמור ביותר לרוחב כל התדרים משני הצדדים, אולם אין לשלול מרכיב הולכתי מעבר לעצמות שנבדקו בהולכת עצם." מכאן אני מבינה שבעצם מדובר בחירשות? האם זהו מצב שמאפשר בד"כ שתל קוכליארי? האם השמיעה עם השתל דומה לשמיעה הטבעית? אשמח להכוונה, מה עליי לעשות כעת? תודה רבה.

שלום טלי לפי התיאור ליקוי שמיעה שהפתרון הראוי לו יהיה שתל כוכלארי. יש לבצע מספר בדיקות לפני כן אך רוב הילדים יתאימו להשתלה. השמיעה אינה רגילה עם השתל אך ילדים משותלים מפתחים בד"כ שפה תקינה וקשה לדעת שהם בעצם לקוי שמיעה. עליכם לפנות למרכז שמבצע שתלים כוכלארים לצורך הכוונה ותוכניות להמשך. בד"כ נעשה ניסיון להתאמת מכשירי שמיעה למספר חודשים . פניה למיח"א (מרכז לילדים עם ליקוי שמיעה) גם כן ראויה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים