ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/04/2016 | 21:31 | מאת: טל

שלום, בתי בת השנתיים עברה לפני חודשיים ניתוח כפתורים. היה נראה כי אחד האטמים לא טוב כי התחילה לה הפרשה מרובה מאוזן שמאל. הרופא המנתח נתן טיפול שעזר ושמתי לב שגם כשהאוזניים לא נרטבות עדיין כשאני מוציאה לה את האטמים אחרי המקלחת האוזניים רטובות מבפנים. במכון השמיעה רוצים להכין לה אטמים חדשים אבל אני נגד להחדיר לה חומר חאוזן כשיש כפתורים. המסקנה שלי היא שנוצרת לחות בתוך האוזניים והשאלה מה הסיבה לכך והאם זה מסוכן כמו חדירה ישירה של מים. תודה.

האטמים לא יכולים לאטום לחלוטין ולעיתים קרובות יש חדירה של מים . כניסת מים לאוזן עם כפתור לרוב אינה בעייתית וכיום אין המלצה גורפת לשימוש באטמים לאחר ניתוח זה אלה להיפך המידע שקיים בסרות מצביע שלאטמים אין יתרון לעומת חוסר שימוש. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים