שמיעה- דיבור וצינון כרוני

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/11/2014 | 20:35 | מאת: רינה

שלום, בני (בן 4 כמעט) סובל מצינון בכל ימות השנה, הוא כמעט תמיד מנוזל כמו כן, דיבור אינו ברור לגמרי, ויש לי טעויות בהגייה של אותיות כמו ג ו- ק. לאחרונה נראה לנו כי הוא אינו שומע היטב. הוא שואל "מה?" פעמים רבות, וכאשר אנחנו קוראים לו הוא לא תמיד מגיב. שאלתי היא- האם יתכן קשר בין הדברים? האם יכול להיות שהצינון משפיע על יכולת השמיעה ולפיכך גם על הדיבור? אנחנו בהמתנה לתור של רופא אא"ג. האם יש בדיקות נוספות שאולי כדאי לעשות בבית על מנת להגיע מוכנים לבדיקה? תודה.

שלום רינה בהחלט יכול להיות קשר הנזלת והחסימה האפית יכולות להשפיע על הצטברות של נוזלים באוזן תיכונה ובעקבות כך לליקוי שמיעה. בדיקת שמיעה יכולה לתת אינפורמציה רבה וחשובה ותעזור לרופא להחליט על דרך טיפולית בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים