שיעול מלווה בהקאות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/01/2008 | 19:24 | מאת: עופרי זיגדון

בני בן שנתיים וחצי אושפז כבר 6 פעמים בעקבות דלקת ריאות באחד מהאישפוזים אובחן אדנווירוס טופל באמונוגלובולינים ומאז הילד סובל משיעול כרוני עד כדי הקאה ומלווה בליחה רבה ונזלת מוגלתית נבדק ע"י רופא אלרגיה ,נותח להורדת אדנואיד כמו כן עבר ברונכוסקופיה ועד כה לא נמצא פתרון לבעיה . רציתי לשאול מהן המלצותייך???? תודה מראש.

30/01/2008 | 06:23 | מאת: ד"ר עדי בירון

המקרה מורכב מדי לענות עליו תשובה כוללת וסתמית. מקור השיעול יכול להיות מהריאות (דלקות חוזרות), תגובה לתרופות שמקבל, מהסינוסים ועוד. הנזלת יכולה להיות משנית להפרעה קדמית בזרימת האוויר דרך האף (את ההפרעה האחורית פתרו ע"י כריתת האדנואיד), ממקור סינוסים, או אחר. במקרים מורכבים כמו זה, קיימים נתונים רבים נוספים אותם יש לדעת על מנת לתת תשובה מוסמכת. חלקם בתשובות לבדיקות המעבדה, חלקם בהדמיה (רנטגן וכו'), ורובן בבירור מדוייק של הסיפור אותו אתם מספרים לרופאים, ובבדיקה הגופנית של הילד. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים