ריפלוקס...

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/10/2014 | 17:55 | מאת: חן

היי דוקטור, רציתי להתייעץ בקשר לתינוקי שלי. עידן בן 5 חודשים הוא פג שנולד בשבוע 34 , אובחן כסובל מריפלוקס סמוי עי הגסטרו(למרות שמעולם לא נבדק אלא על פי תיאור שלנו ההורים) הוא קיבל מרשם ללוסק אך אני חוששת לתת לו משום שאני כבר לא יודעת אם הבעיה קשורה לריפלוקס. הוא ילד דיי חיוני וחייכן ,הבעיה מתחילה באוכל . הוא מתחיל לאכול בשקיקה ובאמצע נראה שמתקשה לבלוע ונהיה מתוסכל מכך ומתחיל למרר בבכי. מאז שנולד הוא מצונן ומחרחר ולפעמים מרגיש שבלילות באמצע השינה מתקשה לנשום ומתעורר בבכי. כשהלכנו להיבדק שוב אצל רופאת המשפחה היא טענה שאין משהו חריג וזה שהוא משחק עם הפיטמה של הבקבוק יכול להיות מפינוק (למרות שהסברתי שנראה שמתקשה לבלוע ולאכול ולהזכירך הוא תינוק! ולא הוא לא מפונק וזה ונראה שמאוד מתוסכל מכך) האם אלה תופעות שיכולות להיות קשורות לריפלוקס? האם אתה ממליץ על סמך התיאורים שלי לתת לו לוסק? (יש לציין שהוא עולה יפה במשקל ,ולא פולט הרבה אבל מרגיש שהאוכל עולה לו וכמו עומד בגרון ,בדכ לא תינוק בכיין אבל כשמתקשה לאכול מתחילים התקפי הבכי) והאם כדאי לי ללכת למומחה אף אוזן גרון שיבדוק לעומק? סליחה על המגילה ,אנחנו פשוט מיואשים :/

שלום חן אני כמובן לא אוכל לתת המלצות ללא בדיקת הילד אני מניח שאם ניתן טיפול תרופתי בכילו הצעיר אזי לרופאי הגסטרו הייתה סיבה טובה לכך (כמו פליטות מרובות, אי שקט בהאכלה או חוסר עליה מספקת במשקל). הטיפול בלוסק לא נדיר כלל בתינוקות ופרופיל הבטיחות שלו גבוה למדי. בברכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים