בדיקת שמיעה ברה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/04/2014 | 15:18 | מאת: לימור

שלום רב, בני התבקש לערוך בדיקת שמיעה בגיל חצי שנה מכיוון ששבוע אחרי הלידה קיבל גאראמיצין לשבוע ימים. כששמעתי בשניידר שיש צורך בהרדמה החלטתי לא לערוך את הבדיקה בגלל החשש מהרדמה, הבנתי שיש הליך שמאפשר בדיקה גם כשהתינוק ערני. היום בגיל תשעה חודשים בעלי לא שקט לגבי השמיעה של הילד ואנחנו רוצים לבדוק זאת הכי טוב שאפשר וברמת הסיכון הנמוכה ביותר. האם אפשרי? האם בעיות שמיעה כל כך שכיחות בעקבות גאראמיצין? קראתי גם שלילדים שעלולים להיות להם בעיות שמיעה נוטים לגרד את האזניים ובני נוטה לעשות כן כשהוא עייף ומנסה להירדם, מה דעתך? האם יש קשר?

שלום לימור גארמיצין יכולה לגרום לבעיית שמיעה , אומנם לא בשכיחות גבוה אך זה בהחלט קורה והדרך לודא שהשמיעה תקינה היא רק בבדיקת שמיעה. כוון שדיוק בדיקות שהמיעה בתינוקות בעייתית הבדיקה הנכונה והמדיוקת ביותר היא בדיקת BERA זאת בדיקה אובייקטיבית שאינה דורשת שיפור פעולה של הילד. אך הבדיקה מאד רגישה לתנודות ולרעש לכן נעשית בטשטוש. בתינוקות עד 3 חודשים ניתן לנצל את השינה הטבעית ולבצע את הבדיקה ללא הרדמה (זה לא תמיד עובד). בגיל 9 חודשדים זה כבר הרבה יותר בעייתי . אין קשר בין גרד האוזן לירידה בשמיעה. רצוי לאור ההיסטוריה לבצע את ה BERA בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים