ניתוח שקדים בשיטה מסויימת- האם עדיף על שיטה אחרת?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/02/2014 | 22:35 | מאת: תומר

הומלץ לנו ע"י הרופא המנתח לנתח לפי שיטת PITA (POWERED INTRACAPSULAR TONSILLECTOMY) אני מבין שזוהי שיטת כריתה שהיא בלתי שלמה ועקב כך שחלק מהשקדים נשארים זה "מגן" על שרירי הלוע. האם זו שיטה מוכרת? האם זה שלא כל השקדים יוצאו יותר יועיל (במהירות ההחלמה) מאשר יזיק? אני יודע שההחלמה אמורה להיות מהירה יותר אך האם זה באמת נחשב ליתרון? אשמח לכל מידע בקצרה שישפוך אור על השיטה הזו. ואיך השיטה הזו לעומת שיטת הקובליישן? מה בכלל עדיף מבין שתיהן? כל רופא מושך לשיטה שכנראה "אהובה" עליו. אני מבולבל ואשמח לסדר ממישהו בלתי תלוי. תודה.

שלום תומר בגדול קיימת כריתה מלאה של השקדים לעומת כריתה חלקית. היתרונות של כריתה חלקית הם כאב מופחת והחלמה מהירה יותר וכנראה גם סיכון מופחת לדמם. הסחרונות הם סיכון לצמיחה מחודשת של השקדים (בערך 2%) . לגבי השיטות השונות לכריתה חלקית אין הבדל ממשי בתוצאות. הדבר החשוב ביותר שהמנתח יהיה מיומן ורגיל לשיטה שמוצעת . בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים