דימום מהאף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/07/2008 | 13:43 | מאת: ענת

ביתי בת שנה ותשעה חודשים סובלת מדימומים מהאף לרוב בלילה אך גם ביום החודש זוהי הפעם הרביעית שזה קורה לה, והיא גם מחתתת באף מה שגורם לה שוב לדמם. לאחר בדיקת קרישת דם תקינה בשיחה עם רופא נאמר כי צריך לעשות צריבה של הנימים בהרדמה מלאה וזאת במידה וזה קורה בתדירות גבוהה לא ברור אם בשני הנחיריים הירידת דם מכיוון שהיא מתמלאת כולה בדם שאלותי הם: מהי תדירות גבוהה, מימה נובע ירידת הדם כאשר הילדה לא נמצאת בשמש? והאם מחייב הרדמה מלאה?

25/07/2008 | 14:49 | מאת: ד"ר עדי בירון

אם מדובר בדימום קל מדי מספר שבועות, כנראה שאפשר לוותר על ההליך. אם מדובר בדימום מסיבי, התדירות לא כל כך משנה כי צריך לפתור את הבעיה. כנ"ל אם התדירות היא כזו שמפריעה לשגרת החיים, גם אם כל אירוע בפני עצמו הוא של דימום קל בלבד. אם קיימים כלי דם בולטים ברירית האף והילדה מחטטת באף הרי היא יכולה לפצוע את כלי הדם גם אם היא לא בשמש. ככלל, פרוצדורות מדוייקות או כאלה שאורכות למעלה משניה-שתיים, מבוצעות בילדים בהרדמה מלאה. דר' עדי בירון מנתח מומחה אאג ילדים לקביעת תור: תל אביב: 077-7779222 השרון וצפון הארץ: 09-8664949

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים