ניתוח להוצאת כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

31/10/2013 | 12:17 | מאת: זוהר

שלום רב, בני (בן 4 וחצי) עבר ניתוח של הוצאת שקד שלישי וכפתורים לפני שנה וחצי. בעקבות הניתוח חל שיפור בנשימה דרך האף במקום דרך הפה וגם כמעט פסקו הנחירות. כחלק מהמעקב אחרי הניתוח התבקשנו להגיע עם הילד לרופא המנתח לעקוב אחר המצב. בכל ביקור היה קשה לראות אם הכפתורים עדיין נמצאים כי יש המון שעווה. הילד ממש לא שיתף פעולה בהוצאת השעווה, ולכן אף פעם לא הצלחנו לקבל תשובה מה קורה שם. בחצי שנה האחרונה הילד פיתח ממש "אנטי" ולא מוכן ללכת לרופא זה. החלטנו להחליף, והלכנו לרופא א.א.ג. אחר. הוא אבחן גם המון שעווה ועל מנת לבדוק אם הכפתורים עדיין נמצאים ניסה לשאוב אותה, אך ללא הצלחה. הרופא אמר שזה נורא מסוכן לשאוב ככה כשהילד משתולל ושיש לעשות זאת בהרדמה מלאה. שאלה: 1. אני מבינה שאם הכפתורים עדיין לא נפלו, אז יש להוציא אותם בכל מקרה שנתיים אחרי הניתוח. היות וטרם עברו שנתיים (עוד חצי שנה) - האם לא כדאי לחכות לשנתיים ואז לשאוב את השעווה ולהוציא את הכפתורים במידה ועדיין שם. או אין סיבה ואפשר לעשות את הפעולה כבר עכשיו. 2. האם מומלץ להוציא את הכפתורים לקראת החורף? והאם זה לא יגרום לדלקות מיותרות נוספות? 3. בינתיים בכל התקופה הזו יש תופעה חוזרת של דלקת באוזן החיצונית (ללא חום ותסמינים נוספים חוץ מהפרשה). רופאת ילדים של הילד טענה שזה אומר שהניתוח של כפתורים לא הצליח. האם זה נכון? מה המשמעות של זה? שהנוזלים באוזניים יחזרו? משהו אחר? 4. והמלצתך האישית - האם כדאי לעשות את הניתוח של הוצאת כפתורים אצל אותו הרופא ששם אותם או שזה לא משנה ואפשר לבחור ברופא אחר. בתודה זוהר

שלום זוהר 1. ניתן לחכות. אך רצוי לחזור על בדיקת שמיעה במידה ויש ליקוי שמיעה מחודש ההמתנה לא רצויה. 2. לא ממש משנה 3. ממש לא נכון. הכפתורים הוכנסו לצורך שיפור השמיעה וטיפול בנוזלים. כל עוד הכפתור באוזן ופתוח אין נוזלים והשמיעה תקינה. לעיתים יכול להיות זיהום חולף וזאת כנראה ההפרשה שאתם חווים. זה דווקא מחשיד שהכפתורים עדיין באוזן. 4. לבחירתכם . בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים