הקאות אצל ילדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/07/2008 | 10:25 | מאת: מורן

שתי שאלות בעניין זה: בני בן 5, בכל פעם שהוא חולה במחלת חום (אפילו חום לא גבוה) חלק מתופעות המחלה הן הקאה - שנראה שהוא לא יכול לשלוט בה למרות שהוא משתדל מאד שלא להקיא - של נוזלים בעיקר. לאחר מכן יש השתפרותבתחושה הכללית שלו. בנוסף בכל פעם שהוא אמור לשתות תרופה בצורת תרחיף הוא משתנק ולא יכול לבלוע. ברצוני להוסיף שיש לו שקדים (לא אדנואידים) מוגדלים אך לא ברמה המחייבת ניתוח. האם התופעה נורמלית, מה השכיחות של התופעה והאם ניתן להקל עליו.

21/07/2008 | 13:39 | מאת: ד"ר עדי בירון

בנושא מחלת חום הגורמת להקאה חוזרת אני מציע לפנות לרופא/ת ילדים, אשר בוודאי יותר מנוסה ממני בתופעה. אם מדובר בחום גבוה מאד, תמיד עולה השאלה של דלקת קרום המח (מנינגיטיס) אך למיטב הבנתי את מתארת תופעה קבועה בכל מחלת חום, מה שנשמע לי פחות מדאיג. השורה התחתונה - לרופא/ת הילדים. באשר להשתנקות בעת הצורך לבלוע תרחיף, יתכן שהטעם לא נעים לו, ויתכן שיש לו איזה "אנטי" לתרופה. בכל אופן, ניתן לנסות ולערבב את התרופה ביוגורט או משקה. במקרה שעושים כך יש לוודא, כמובן, שהילד גומר את כל הכמות על מנת לדעת שאכן קיבל את מינון התרופה הדרוש. דר' עדי בירון מנתח מומחה אאג ילדים לקביעת תור: תל אביב: 077-777922 השרון וצפון הארץ: 09-8664949

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים