נפיחות בצוואר לתינוקת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

10/10/2013 | 17:40 | מאת: מיכל

שלום רב, רשמתי לפני כמה ימים שאלה בקשר לתינוקת בת 11 חודשים עם נפיחות בצוואר הקדמי בצד שמאל עשינו אולטרסאונד צוואר והתשובה היא : באזור פרוטיס דו צדדי הודגמו בלוטות לימפה בגודל ומבנה תקינים ברחוב עד 0.6 ס"מ . בלוטת רוק-הדגמה תקינה , בלוטת מגן-הדגמה תקינה . לסיכום לימפואדנופטיה קלה דו צדדית . מה דעתך על התשובה ? מה זה ? תודה מיכל

שלום מיכל התשובה תקינה לחלוטין. אני לא כל כך מבין איך הצלחתם לראות נפיחות אם ב US נראו בלוטות בגודל של 6 מ"מ (לרוב בלוטות כאלה לא נראות ). יש כ 300 בלוטות למפה בצוואר . בלוטות מעט מוגדלות קיימות ברוב הילדים ובד"כ חסרות כל משמעות קלינית. כך שנשמע שאין בעחיה אך רצוי לחזור לרופא עם התוצאות בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים