מתלבט בקשר לניתוח להסרת שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/08/2013 | 23:00 | מאת: צדי

לבן שלי בן שנתיים ועשרה חודשים יש שקד שלישי מורחב. נשלחנו לבדיקה במכון שמיעה וגילו באוזן שמאל מים באוזן יחד עם ירידה בשמיעה (S.R.T מתקבל באוזן שמאל 35) זה מצטרף לכך שהילד מרייר,מנוזל הרבה, נוחר, ישן עם פה פתוח ומתעורר בלילה מספר פעמים. רופא א.א.ג ממוחה ומוכר שהיינו אצלו באופן פרטי המליץ לנתח שקד שלישי . רופא א.א.ג מהקופה המליץ לחכות , ורופאי הילדים שלנו המליצו נגד הניתוח ואפילו הפחידו אותנו עם תופעות לוואי. ע"ס הפרטים האלו, מה כדאי לעשות ?

שלום צדי קשה לי לתת המלצות ללא בדיקת הילד ושמיעת כל התלונות. הצורך בניתוח נקבע בעיקר על סמך מידת ההפרעה לאיכות החיים ולפי משך התלונות. לפי התאור יש בהחלט תסמינים המצדיקים התערבות ניתוחית. הסיבוכים בניתוח לכרית השקד השלישי נדירים מאד. יכולות להיות דעות שונות ואפילו הפוכות לאותה בעייה רפואית. בסופו של דבר על הורים לקבל את ההחלטות בשכלול הבעד והנגד. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים