נוזלים באוזניים וירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/08/2013 | 18:42 | מאת: שני

שלום! הילד שלי בן 4. תוצאות בדיקת שמיעה מהיום - אוזן ימין - 15 אוזן שמאל - 40. התוצאות מפאת נוכחות הצטברות נוזלים. מה האופציות? הומלץ לנו בעבר לגשת לניתוח כפתורים אך סירבנו מפאת התקדמות נאה של השפה והדיבור שלו. האם ניתוח כפתורים הוא הפתרון גם עכשיו? אנחנו מ-א-ד לא מעוניינים בזה... האם מכשיר שמיעה רלוונטי במצב כזה? תודה רבה!

שלום שני המוטבציה העיקרית לטיפול בנוזלים היא הליקוי השמיעה שאר גורמים. במקרה של בתך יש ליקוי שמיעה חד צדדי כך שהצורך בניתוח פחות חיוני. חשוב מעקב סדיר אחר השמיעה וגם אחר מנח עור התוף (ניתן לראותו בבדיקת רופא אאג). ניתן להשתמש באיירפופר כניסיון טיפול לשחרחור הנוזלים. מכשיר שמיעה לרוב אינו נדרש במצב של נוזלים באוזן בודאי לא בליקוי חד צדדי בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים