נוזלים באוזן תיכון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/08/2013 | 12:36 | מאת: ליאל

לבת שלי (4) יש עכשיו נוזלים באוזניים. זאת פעם שלישית שאובחנו נוזלים. תמיד על רקע נוזלת ממושכת ומוגלתית ושיעול. בפעמים הקודמות נוזלים נעלמו לאחר מספר שבועות. בעבר היא קיבלה היסטפד כדי לייבש את הנוזל. הפעם רופא נתן דנלון כסירוף יותר מועיל לייבוש הנוזלים. יש לה שקד שלישי מוגדל ושקדים טיפה מוגדלים. שאלה: 1. האם סיבה לבעיה חוזרת (נוזלים וירידת שמיעה כתוצאה מכך) היא בהכרח בשקד השלישי. האם ניתוח אמור לפתור את הבעיה? קראתי שצינור אוסטכיוס יכול להיחסם גם בגלל נפיחות בזמן הנוזלת. 2. האם כדאי לתת תרופה לייבוש או לתת לזה כמה שבועות תחת השגחה? האם קיים כאן סיכון של דלקת בעקבות הנוזל? תודה

שלום ליאל 1. לא בהכרח. זה שילוב של מספר גורמים שכוללים מבנה הגולגולת, תפקודי שרירי החך שפותחים את התעלה בין האוזן לאף , מחלות וירליות של דרכי הנשימה ועוד. ניתוח כפתורים עוזר לשיפור השמיעה כל עודהכפתורים נמצאים באוזן. כריתת אדנואיד יכול לעזור למניעת השנות התופעה 2. לא. אין תרופה שעוזרת ליבוש נוזלים . התופעה יכולה לחלוף לבד באחוז מרבי של המקרים ואז ניתן לתרום זאת לתרופות שונות. מחקרים רבים שבדקו יעילות של תרופות לנוזלים מצאו שאין כל ערך לטיפול תרופתי כלשהו . בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

07/08/2013 | 01:03 | מאת: ליאל

תודה על התשובות. האם יש הצדקה כלשהי בלקיחת פרדניזלון במקרה כזה? במה הוא אמור לתרום? אולי במניעת נוזל מוגלתי או סמיך? אני לא שש לתת תרופה כזו לילדה ומאוד מתלבט.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים