דלקות חוזרות אצל תינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/07/2013 | 17:35 | מאת: רוני

שלום דוקטור, לבננו בן השנה אובחנו דלקות אוזניים (בעיקר באוזן ימין) מספר פעמים השנה. הוא טופל באנטיביוטיקה. לדעתנו הדבר קורה בשל הצטברות של נוזלים - עקב נזלת או ליחה שלעיתים מכבידה עליו. הוא קיבל גם טיפות כגון פניסטיל לייבוש הנוזלים אך כאמור, לאחר תקופה מסויימת הדלקת שוב הופיעה. השאלות: 1) האם יש משהו שניתן לעשות כדי למנוע הישנות של נוזלים במערכת הא.א.ג שיוצרת את התופעות האלו בגילאים האלו? 2) מה דעתך לגבי טיפול אנטיביוטי מונע בגיל זה או איזשהו טיפול אחר שתוכל להמליץ? תודה.

שלום רוני 1. לא הרבה. הזמן יעשה את שלו כאשר הילד יגדל בעיות אלו יהיה פחות שכיחות 2. זאת אחד האפשרויות , אפשרות אחרת היא לבצע ניתוח כפתורים לניקוז האוזניים. שתי האופציות מלוות לרוב בירידה בכמות הדלקות אך לכל אחד גם מחיר (בטיפול מונע סכנה ליצירת זנים עמידים ולפגיעה במערכת העיכול, בניתוח צורך בהרדמה כללית ומעקב). בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים