שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/07/2013 | 15:02 | מאת: עדי

אני בת 15 ועקב קושי בנשימה מהאף ונחירות הופנתי לצילום נזופרינקס ובצילום היה רשום:בלוטה קלה ברקמה רכה של הנזופרינקס, מלאות רקמתית באספקט האחורי של חלל האף. ובבדיקה עם סיב אופטי נאמר לי שהשקד השלישי בגודל בינוני. האם בגיל הזה הוא יכול להיקטן? והאם יש צורך לנתח?

שלום עדי בד"כ בגיל 15 שנים השקד השלישי מתנוון באופן ומהווה פחות בעיה מבחינת הנשימה האפית. אך ישנם אנשים שממשיכים לסבול מחסימה אפית על רקע אדנואיד גם בגיל מבוגר. צורך בניתוח נקווה לפי משך התסמינים חומרת והפרעה לאיכות החיים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים