הקשר בין שקד שלישי לירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/07/2013 | 10:54 | מאת: לילי

שלום, יש לי ילדה בת שנתיים... אשר סבלה מדלקות באוזניים וחום גבוה במשך השנה האחרונה. היא עברה שתי בדיקות שמיעה, כאשר בבדיקה השנייה ( לפני כמה חודשים ) הרופאה ראתה החמרה, היא המליצה על צילום לבדוק את השקד השלישי ובהתאם לכך אולי הילדה תצטרך ניתוח. רציתי לדעת מה הקשר בין השקד השלישי לבעיות באוזניים? אני קוראת מאמרים שמדברים על ילדים שנושמים רק מהפה או נוחרים וכדומה...לה אין את הבעיה הזו...אז למה השקד השלישי? אודה לך על ההסבר

שלום לילי ראשית שאלה זאת את צריכה לשאול את הרופא שבדקה את בתך והפנת אותה לצילום. האוזן התיכונה מלאה באויר ושחלוף האויר נעשה לאף דרך צינורית דקיקה. אצל ילדים הצינורית הנ"ל אינה מתפקדת היטב מסביבות מרובות, אחד מהם היא הגדלה של השקד השלישי שחוסמת את פתח הצינורית מצד האף. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים