שעווה באוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/07/2013 | 18:14 | מאת: נטלי

שלום, יש לי פעוט בן שנה וארבעה חודשים. לבן שלי אין בעיות שמיעה/דלקות וכו' אבל הוא מתלווה לאחיו שהולך למעקב אצל אאג והרופאה בודקת גם אותו. באופן קבוע היא מוציאה לו שעווה מהאוזן. היא אומרת שהאוזן שלו מלאה בשעווה ושאין טעם לבוא במיוחד לזה אבל אם ממילא אנחנו נמצאים אצלה אז היא מוציאה. יש לו כנראה נטייה להצטברות של שעווה. היום היינו אצל רופא ילדים והוא אמר שהאוזניים מלאות בשעווה ולכן לא יכול לבדוק אם יש דלקת או בעיה (הגענו בגלל חום) וששמע שהרופאה מוציאה לו שעווה בכל ביקור אמר שזה בכלל לא מומלץ. הוא המליץ על 3 טיפות שמן פראפין למשך 4 ימים כטיפול אחת לחודש. עכשיו אני מבולבלת וחסרת ידע מקצועי.... האם להמשיך לקחת אותו לאאג שתוציא לו שעווה בכל ביקור, לשים שמן פראפין או לא לעשות כלום? אשמח לדעתך. תודה רבה

שלום נטלי במידה ובבדיקת האוזן יש שעווה רבה רצוי להוציאה. ניקוי תדיר של האוזן אצל רופא לא גורם ליצור יתר ההיפך לרוב זה ניקוי חיוני שמאפשר את בדיקת האוזן. מצד שני אין צורך לנקות שעווה אם היא קיימת בכמות קטנה ואינה מפריעה לבדיקת האוזן. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים