תוצאות משטח גרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/07/2013 | 09:42 | מאת: הדר

שלום! הבן שלי בן השלוש נתבקש לעשות משטח גרון ואף כדי להיכנס לגן חדש. במשטח האף התגלה סטרפטוקוקוס פנאומוניה. אין לו שום תסמינים והוא בריא לחלוטין. קיבלתי עבורו טיפול אנטיביוטי בתצורת טיפות אף למשך שבוע ונאמר לי לחזור בעוד 10 ימים על הבדיקה. שאלתי היא- האם יש חשש להכניסו לגן? ( מבחינת הגן ) ועלי להשאירו בבית? המון תודה!

שלום הדר זה גן נוקשה למדי. אני לא מודע להנחייה של בדיקות משטחים. החיידק הנ"ל נמצא באופן טבעי באף וכלל לא מפתיע שצמח בתרבית. לא בטוח שהטיפול בטיפות ישנה את התרבית. אין כל בעייה להכניסו לגן. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים