נזלת אצל תינוקת בת 9 חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/07/2013 | 12:48 | מאת: אלינה

שלום דר', בתי בת 9 חודשים, גיל מתוקן 7.5 חודשים. כמעט מאז הלידה סובלת מנזלת, שמתגברת מדי פעם עד כדי יקיצה מס' פעמים בלילה. המדובר בעיקר בנזלת שקופה. ניסינו הכל: טיפות מי מלח, מנורת מלח, מכשיר אדים קרים, מיטה בזוית מוגבהת, קפסולות עם שמן לטפטוף על הסדין, שמן צמחי למריחה על האף, ואפילו בצל בתוך טטרה. שום דבר לא עוזר. אני יודעת שאומרים שאין מה לעשות ובכל זאת אולי יש מה לעשות? האם מדובר בנזלת כרונית? האם יש סיכוי שתהפוך לכרונית? האם חוש הריח שלה יפגע (אני חצי טטרנית עקב נזלת חריפה בילדות). האם עושים לתינוקות צילום של ארובת האף? האם מבנה האף שלה עשוי להיות צר מהרגיל ואזי זה משפיע על היווצרות/המשכות הנזלת? דר' מה את ה ממליץ לעשות? תודה אלינה

שלום אלינה אני ממליץ לך לפנות לבדיקת רופא אאג ילדים ולעבור בדיקה סיבאופטית של האף. לאחר מכן ניתן יהיה לדון על אשפרויות טיפוליות תרופתיות וניתוחיות בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

27/07/2013 | 16:29 | מאת: אלינה

שלום דר', בהמשך למה שכתבתי על הנזלת. בתי הייתה חולה במהלך המחלה ואחריה מזה שבועיים משתעלת שיעול עם ליחה (רטוב), בבדיקת רופא בשבוע שעבר הריאות נקיות אך השיעול נמשך, בעיקר בלילה ובבוקר עם היקיצה, במהלך היום משתפר מעט אך היא דעי "סתומה" אין לה חום והנזלת נמשכת. האם השיעול הוא תוצר של הנזלת (ליחה) ושוב האם יש מה לעשות? רופאת המשפחה אמרה שמכיון שהיא לא אסמטית ולא היה לה ברונכיט אין צורך באינהלציה. אנחנו מדליקים מזגן על טמפ' של 25 -24 מעלות על מנת "לייבש" את האויר ומצד שני הרופאה אמרה שמכשיר אדים קרים עוזר לה לנשום,אך הוא יוצר גם לחות... אני שוקלת לקחת אותה לבדיקה לרופא אף אוזן גרון. לדעתך על סמך הנ"ל האם יש צורך והאם שיעול שכזה עובר בסופו של דבר "מעצמו"? תודה אלינה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים