פענוח צילום נזופרינקס ובדיקת שמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/07/2013 | 23:41 | מאת: אבי

שלום לבני בן 3.5 שנים יש נוזלים בשני האוזניים מזה מספר חודשים וחשנו ירידה בשמיעה. בשתי בדיקות שמיעה נתקבלו תוצאות שמראות ליקוי קל עד בינוני באוזן שמאל בשמיעה הולכתית ובאוזן ימין "ירידה מינימלית בשמיעה הולכתית". בצילום נזופרינקס נכתב "כרית האדנואידים מוגדלת" אולם משום מה לא נרשם אם יש היצרות של תעלת האוויר או לא. אודה להסבר מה הממצאים בצילום ובמיוחד בשילוב עם הממצאים בשתי בדיקות השמיעה. תודה, אבי

13/07/2013 | 00:02 | מאת: אבי

נ.ב האם מומלץ לבצע ניתוח כפתורים? הסרת שקד שלישי ? חבר המליץ על שימוש באיירפופר, האם זה יכול לעזור ? תודה, אבי

שלום אבי הצורך בניתוח נקבע בעיקר על סמך תלונות הילד, חומרתם ומשכם. לפענוח של הצילום מעט מאד חשיבות בקבלת ההחלטות. לגבי השמיעה המספרים המוחלטים פחות חשובים- כן חשובה התפתחות השפה של הילד, יכולת התקשורת ומשך ליקוי השמיעה. בסיכומו של דבר ניתוח לכריתת השקד הלשי והחדרת צינוריות נותן תוצאות מצויינות אךבחלק מהילדים התופעה יכולה לחלוף לבד. כאשר יש תלונות אופייניות שנמשכות מעל 3-6 חודשים הניתוח מומלץ לגבי ה EARPOPER ניתן לנסות זה יעיל רק לאוזניים וגם פה אין ודאות שיעזור. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים