התלבטות האם להוציא שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

08/07/2013 | 06:51 | מאת: צדי

שלום בני בן השנתיים ותשעה חודשים ישן עם פה פתוח, קצת נוחר ומרייר. רופא אף אוזן גרון אבחן (ע"י צילום) שקד שלישי מורחב והמליץ על טיפול בעזרת תרסיס לאף ואבקה דרך הפה לחודשיים, אחרי חודש שהטיפול לא עזר פנינו לרופא מומחה שאמר שלתרופות אלו אין השפעה ושהוא ממליץ בכל מקרה של שקד שלישי מורחב לנתח ולהוציא את השקד. כשהלכנו לרופא ילדים ע"מ לקבל הפניות לבדיקת שמיעה ומים באוזניים הוא התנגד נורא להוצאת השקד השלישי וסיפר לנו מקרים על דימומים מהאף וחנק שעלול להיגמר רע מאוד, והמליץ להימנע מהניתוח. מצד אחד הלכנו לרופא מומחה שאמר לנתח ומצד שני הרופא ילדים שגם הוא ותיק ובכיר במחלקת ילדים בבי"ח ממליץ להימנע מזה. אנחנו לא יודעים מה לעשות ??

שלום צדי רפואה זה לא מתמתיקה ואין תשובה אחת נכונה. תמיד צריך לקחת את טובת הילד . מה הוא ירוויח ול להפסיד (מבחינת סיבוכים) אם עובר את הניתוח ומצד שני מה ההפסד כאשר אינו במצב אותו. הדמם לאחר ניתוח שקד שלישי נדיר יותר. בחלק ניכר מהילד יש שיפור סימפטומטי באיכות השינה מיד לאחר הניתוח אך זה אינו ניתוח חובה. תקחו את כל גורמים לשכלול ותחליטו בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים