כאבים בבלוטות בצוואר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/06/2013 | 22:08 | מאת: ענת

ביתי בת 10 סובלת מזה מס'בבלוטות מתחת לאוזניים, לעיתים עם חום, לעיתים צד ימין, לעיתים צד שמאל או שני הצדדים ביחד. בפעם האחרונה הכאבים החלו בערך לפני 3 חודשים בשני הצדדים, רופא א.א.ג. אמר שאלו כנראה בלוטות הרוק וזה יעבור כשהיא תגדל. היא מאוד סובלת ובזמן האחרון היא כל בוקר מקבלת אקמול/נורופן אחרת מתקשרים מבית ספר לקחת אותה הביתה בגלל הכאבים. הופנינו לאולטרסאונד. תוצאות הבדיקה: בלוטות הרוק הפרוטיס דו צידית מעובות ועם קשרי לימפה מרובים קטנים בתוכן. בלוטות הרוק התת לסתיות במראה תקין. קשרי לימפה מעט מוגדלים בצוואר דו צידית נראים בעלי מורפולוגיה שמורה כישורית, אקוגניות שמורה והילום שומני, נ005ראים ראקטיביים. סיכום: מתאים לפרוטיטיס ולימפאדנטיס צווארית ראקטיבית. יש לנו תור לא.א.ג. רק בעוד שבועיים . מה תוצאות הבדיקה אומרות ואיך אפשר לטפל?

שלום ענת לא הרבה כנראה ניתן לעשות. תפנו לרופא ילדים , לרופא שיניים ולרופא אאג בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים