משטח גרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/06/2013 | 20:57 | מאת: רנה

היי הבן שלי בן 3 וחצי וביום שישי עלה לו בחום והנה לו חום שלושה ימים בהם כמעט ולא אכל שלחו אותנו למשטח גרון שיצא חיובי לא הספקתי לתת לו אנטיביוטיקה והוא הרגיש טוב ללא כאבי גרון וללא חום ולכן עשיתי בדיקת ביתית לסטרפטקוק ויצא שלילי ולכן לא הבטתי לו אנטיביוטיקה והלכתי אתמול שוב לרופא שיעשו לנו בדיקה חוזרת הוא מרגיש מצויין כבר שלושה ימים ואנחנו מחכים לתוצאה של הבדיקה החוזרת , האם ייתכן טעות בבדיקה הראשונה של המעבדה ? האם יכול להיות שיש תוצאה של משטח גרון תוך יום ולא יומיים כפי שאמרו לי במרפאה?

שלום רנה 1. משטח גרון מהיר פחות מדויק מהתרבית הרגילה. 2. דלקת גרון חולפת לבד במרבית המקרים ללא טיפול אנטביוטי. הטיפול אינו משנה את מהלך המחלה בצורה משמעותית אלה ניתן בגכדי למנוע סיבוכים . 3. לרוב משטח גרון מלא לוקח 3 ימים. משטח מהיר ניתנת תשובה תוך 20-30 דקות אך כאמור דיוק מופחת יותר בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים