שמן פארפין להוצאת כפתור

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/06/2013 | 10:26 | מאת: חסמבה

שלום, לפני כשנה עשינו ניתוח כפתורים לבננו, 2 רופאים שראינו במהלך השנה האחרונה בדקו ואמרו כי אחד הכפתורים נפל, בשבוע שעבר ניגשנו לעוד רופא (בגלל בעיות נזלת שלא מפסיקות) והוא ראה ששני הכפתורים עדיין במקום, אחד מהם הוא הוציא ואת השני הוא לא הצליח מכיוון שהאוזן מאוד מצולקת מהניתוח. הוא ביקש שנשים לילד שמן פראפין כל יום למשך 3 שבועות ואז נגיע אליו להוצאת הכפתור. שאלתי היא האם השמן לא יכול לחדור דרך הכפתור לתוך האוזן ולהשאר שם או לעשות נזק כלשהו? תודה

שלום אם הצינורית מחוץ לעור התוף אין כבר נקב ואין כל בעיה או סכנה בכניסת חומרים לאוזן. במידה הצינורית בתוך עור התוף ממלא הפרפין לא ממש יעזור בהוצאתה. אין מידע על שימוש בשמן פראפין באוזן עם צינורית מתפקדת. בברכה ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים