לפני ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

17/06/2013 | 10:30 | מאת: טל

שלום רב, בני בן חמש, לפני כחצי שנה בעקבות הפניה להתפתחות הילד (מסיבות שאינן קשורות לשמיעה), ביצענו בדיקת שמיעה ושם הוסבר כי יש ירידה בשמיעה, לאחר כחודש וחצי ביצענו בדיקה נוספת והתוצאות היו זהות. זוהו נוזלים באוזניים (אנו לא חשנו בבעיה שמיעתית) הומלץ על ניתוח כפתורים. הילד אינו סובל מדלקות אוזניים או מבעיות בדיבור, הוא כן מתקשה להתרכז ולשבת זמן ממושך על כסא, מאבד עניין. קיימת גם בעיית הרטבה ביום ובלילה (לא ידוע אם יש קשר). לפני כחודש התחלנו טיפול נטורופתי, במקביל הניתוח נקבע לסוף החודש הקרוב, שלפניו עוד בדיקת שמיעה נוספת. בינתיים הילד התקרר ומנוזל, מקבל סינופד. שאלתי היא האם לבצע בעוד מספר ימים את בדיקת השמיעה שבעקבותיה נחליט אם לנתח או לא, או האם לדחות את הבדיקה ואת הניתוח בעקבות ההתקררות של הילד. תודה מראש, טל

שלום טל נוזלים באוזניים הגורמים לבעיית שמיעה יכולים לחלוף לבד בחלק ניכר מהמהקרים. אך אם הבעיה קיימת חצי שנה ברצף ואין שיפור ממשי בשמיעה אכן הטיפול הטוב ביותר הוא ניתוח כפתורים. ברור שהצטננות יכולה להחמיר את מצב הנוזלים וכפועל יוצא את השמיעה. רצוי לבצע את בדיקת השמיעה כאשר הילד אינו מצונן זה לא תמיד אפשרי כוון שחלק מהילדים מצוננים על בסיס כרוני. הרטבה הלילית ואי שקט יכולות להגרם מדום נשימה בשינה לכן רצוי לבדוק את הנושא הנ"ל גם כאן בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים