נוזלים אצל תינוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/06/2013 | 00:24 | מאת: ברכה

שלום, יש לי חברה שיש לה תינוק בן חודש עשו לו בדיקה BERA וגילו שבאוזן שמאל אין תגובה, הלכו לא.א.ג שאמר שיש לו נוזלים ב- 2 האוזניים והמליץ על טיפות של מים מלח באף ליבוש הנוזלים באוזניים במהלך חודש? זה נכון?, הטיפות באף יכולות ליבש נוזלים באוזניים? יכול להיות שלאחר שהנוזלים התייבשו ישתנה הבדיקה BERA שהמליצו לעשות שוב בעוד 3 חודשים? תודה רבה רבה

שלום קשה להתייחס לעדות שמיעה ללא צפיה בתוצאות עצמם. התועלת של מי מלח לבעיית הנוזלים באוזניים אינה גבוה. שכיחות נוזליםן באוזניים בתינוקות גבוה למדי ובחלק גדול מהמקרים זה חלף לבד. העדר תגובות בבדיקת BERA אינו מתאין לנוזלים אלה לבעיה אחרת. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים