כפתור נפלט אחרי חודש מהניתוח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/06/2013 | 12:31 | מאת: מגי

שלום רב: בני בן השש עבר ניתוח כפתורים בגיל שנתיים,חודש לאחר מכן נפלט הכפתור ועד היום 4 וחצי שנים והחור לא נסגר, מבדיקת השמיעה האחרונה יש ירידה של 15% רופא א.א.ג אמר שרק בגיל 9 ניתן יהיה לעשות ניתוח חוזר. בני עולה בספטמבר לכיתה א' שאלתי היא: האם יש פתרון חילופי? בינתיים עד לניתוח לפי דברי הרופא! האם יש פתרון אחר? אודה לך באם תענה לשאלותיי. בכבוד רב :מגי

שלום מגי. ירידה בשמיעה נמדדת בדציבלים ולא באחוזים אין לי מושג מה זה אומר 15% ירידה ? ליקוי שמיעה חד צדדי לא בהכרח גורם להפרעה תפקודית. תלוי בחומרתו ומצב האוזן השניה. ניתוח לסגירת נקב ניתן לעשות גם בגיל 6-7 שנים תלוי מאד במצב האוזן השנייה, הנטייה לדלקות אוזניים חוזרות ומידת שיתוף הפעולה של הילד. ניתן להשתמש במכשיר שמיעה לשיקום זמני של השמיעה עד הניתוח בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים