ילד בן 4 נשא סטרפטוקוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/06/2013 | 22:44 | מאת: עדי

שלום רב. בני בן ב-4 סבל בארבעה חודשים האחרונים מכאבי גרון מתפרצים מדי חודש וחצי בממוצע וכל משטח גרון יצא חיובי strep.pyg.A גם אחיו הגדול סבל מחיידק זה החל מגיל 3.5 (היום בן 9.5 ללא דלקות גרון) לפחות שלוש פעמים בשנה. גם האבא סבל הרבה מדלקות גרון חוזרות וטופל בטיפול מונע לפני כשנה בערך ובאמת מאז אין דלקות לאבא. השאלה שלי היא כזו: בבני הקטן בן ה-4 טופלה הדלקת האחרונה במוקסיויט 10CC פעמיים ביום במשך 10 ימים. לרוב אין תסמיני חום וכדומה אך זה קרה כבר בעבר, לא בדלקת האחרונה. לאחר שבוע מסיום הטיפול האנטיביוטי חזרנו למשטח חוזר גם כי זה מה שהרופא ביקש מראש וגם כי בדיוק בימים אלו שוב התלונן הקטן על כאבי גרון קלים ביותר.... המשטח יצא שוב חיובי. הרופא החליט שהוא מן הסתם כנראה נשא של החיידק והחליט לטפל הפעם בצורה שונה: מוקסיויט 10 CC פעמיים ביום ובנוסף לצרף גם flagyl 125 mg 5 CC פעמיים ביום, ובנוסף (!!) dalacin 75mg/5m 7.5 CC פעמיים ביום. את הדלצין בסירופ לא ניתן היה להשיג ואמר לוותר על זה בינתיים ולהישאר עם השניים הנותרים. לפי מה שקראתי באינטרנט ה-flagyl כלל לא מיועד לטיפול בסטרפטוקוק ואני מרגישה שאני סתם מרעילה אותו כי אם הוא אכן נשא אז אולי כל זה לא יעזור. מה דעתך? האם אתה מכיר שיטת טיפול שכזו? הילד נראה קצת עייף וזרוק מכל הסירופים האלו שניתנים לו יחד ובכלל מכמות האנטיביוטיקה שקיבל בחודשים האחרונים... אשמח לדעתך. עדי.

02/06/2013 | 07:53 | מאת: זוהר

היי עדי, אני כמובן לא רופאה, אבל יכולה לשתף אותך במה שרק אתמול המליצה לי רופאת ילדים במוקד חירום. אני עם אותה הבעיה בדיוק (כולל הגיל :), סטרפטקוקוס אצלינו אף פעם לא מלווה בחום או תלונות על כאבי גרון, אז לתפוס את זה בזמן קשה ועד שתופסים 3/4 מהמשפחה כבר גם חיוביים. מעבר לכך שהרופאה המליצה לי לעבור בדיקת נשאות (עליה אחרי המון אנטיביוטיקות לא שמעתי מאף רופא מטפל קבוע שלנו), היא המליצה לנו ליטול פרויביוטיקה biobliss, גם לילדים, ולי היא המליצה בנוסף לגרגר מי מלח על מנת לשמור על פלורה של הפה.\ טרם בדקתי את הנושא ואני לא יודעת אם זה יעיל, אבל אולי זה יעזור לך בברכה זוהר

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים