סיכון בניתוח לתיקון אוסטאוסקלרוסיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/06/2013 | 18:01 | מאת: דנוס

שלום, הייתי מעוניין לדעת מה הסיכון בניתוח לתיקון אוסטאוסקלרוסיס עם בעית שמיעה בנונית עד קשה. הבנתי שיש סחרחורות ובעיות שיווי משקל - לכמה זמן זה עשוי להמשך האם יש מקרים שבעיות אלו הופכות כרוניות אחרי הניתוח? מה הם אחוזי ההצלחה? מה הם סיכויי אובדן שמיעה טוטאלי באוזן המנותחת? האם מומלץ לעשות הניתוח? האם השמיעה תמשיך להדרדר עם מכשיר שמיעה במקום ניתוח? תודה, דנוס

שלום הסיכון לחרשות בעקבות הניתוח הוא 1%. סחרחורת קיימת ברוב האנשים לאחר הניתוח בד"כ למספר ימים. כדאיות קשורה בחומרת הליקוי הראשוני ובמידת היכולת להשתקם ע"י מכשירי שמיעה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים