הסרת/הקטנת שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/05/2013 | 13:53 | מאת: רוני

שלום רב, בני בן השנתיים סובל מאז ומתמיד מצינון כרוני, חרחורים בלתי פוסקים בלילות ושינה לא שקטה וגם יורד באופן תדיר בעקומות הגובה. הוא אינו סובל מדלקות שקדים. נשלחנו לצילום, והרופא ציין כי יש לו "נזופרינקס חסום על ידי רקמה רכה". כמו כן, השקדים שלו מוגדלים. לתפיסתו הכי נכון לעשות לו הקטנת שקדים ולהוריד את האדנואיד. האם אכן הקטנת שקדים עדיפה על הסרתם במקרה כזה? מה השיקולים שכדאי לשקול? תודה רבה!

שלום רוני לכל סוג ניתוח יש יתרונות וחסרונות. בכריתה חלקית לרוב הכאב לאחר ניתוח מופחת וכך גם הסיכון לדמם. לעומת זאת יש סיכוי (של 2-3%) לצמיחה מחודשת של השקדים וחזרה של תסמינים. בכריתה מלאה הסיכוי לצמיחה מחודשת אפסי אך נצד שני הכאב משמעותי יותר והסיכון לדמם מעט מוגבר (עדיין נדיר למדי). לכל רופא יש את ההעדפות שלו בסופו של דבר ההורים מחליטים מה חשוב יותר ומה עדיף. כיום יש יותר ויותר נטיה לעבור לכריתה החלקית וזאת גם ההעדפה הברורה שלי בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים