טיפול מונע לדלקות אוזניים (לא אנטיביוטי)

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/05/2013 | 10:58 | מאת: אירנה

שלום רב, בני (בן 3.5) סובל מזה שנה מדלקות חוזרות באוזן התיכונה (בשתי האוזניים). לפני חודש הפסקנו טיפול מונע באנטיביוטיקה (שניתן במשך 4 חודשי החורף). מאז כבר הספקנו פעמיים להיות עם כאב אוזניים (פעם עבר לבד ופעם קיבל קורס אנטיביוטיקה). אני רוצה לדעת איך לשמור על האוזניים שלו ולמנוע ממנו את הדלקת הבאה (לא בעזרת אנטיביוטיקה). ניסינו טיפולים אלטרנטיביים שלא עזרו (דיקור, הומאופטיה, צמחי מרפא וחדרי מלח) וגם טיפול באאריוס (סירופ אנטי-אלרגני). אציין עוד שהוא יודע לקנח את האף ואנחנו שותפים לו את האף עם מי מלח כל ערב. מה אפשר לעשות ביומיום כדי להגן על האוזניים? האם יש טיפול שכדאי להתחיל בו עם הופעת נזלת או שיעול? לשם מניעת הצטברות הנוזלים באוזן או הגעת החיידקים לשם מה ניתן לעשות עם הופעת הכאבים הראשונים באוזן (לפני שהמצב מחמיר) – טיפות? קומפרסים לחימום? עיסוי? כל כך הרבה מדובר על דלקות אוזניים אצל ילדים ולדעתי יש להרחיב את נושא הטיפול המונע לפני שבכלל מגיעים למצב הזה. תודה על העצות שלך, אירנה

שלום אירנה כל הדברים שציינת לא ממש יעילים לדלקות אוזניים חוזרות. הפתרונות הם ניתוח צינוריות או טיפול אנטיביוטי מונע (שכבר נוסה כך שאינו אופציה טובה). ניתן לחכות לשיפור טבעי כוון שבד"כ ככל שהילד גדל כמות הדלקות הולכת ופוחת. פה טובה ויש פחות דלקות. לא כל כאב אוזניים משמעותו דלקת. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים