נשימה דרך הפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/04/2013 | 12:03 | מאת: אני

שלום, אני בן 18 ומאז ומתמיד אני נושם דרך הפה, כי האף שלי תמיד היה סתום, לאחרונה אבחנו אצלי מחיצת אף עקומה. מה יכולה לגרום הנשימה דרך הפה , איזה נזקים וסכנות? ובנוסף, האם הנשימה דרך הפה יכולה לגרום סיפטומים דומים כמו של אסתמה בגלל שנוצר יובש בגרון וכו'? והאם לאחר ניתוח לתיקון המחיצה תדרש למידה של נשימה נכונה דרך האף , וזה יתקן את הבעיות שנוצרו? אשמח לתשובה מפורטת, תודה רבה !!

שלום נשימה דרך הפה גורמת ליובש בלע ותחושת אי נוחות בגרון. נשימת אף מאפשרת סינון של האויר, הוספת לחות ושינוי טמפ לפי צרכי הגוף כל אלה לא מתקיימים בנשימת פה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

25/04/2013 | 16:38 | מאת: אני

תודה על התשובה, אבל התחושה הלא נעימה בגרון יכולה לתת הרגשה של מעין אסתמה כשעצם אין בכלל? תודה רבה!

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים