נוזלים באוזנים לילד - כמה זמן?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

19/04/2013 | 08:45 | מאת: ריני

שלום דר! לילד שלי יש נוזלים באוזניים כשנה וחצי בדיקת שמיעה ראשונה העידה על ירידה בשמיעה של 30 אחוז בשתי האוזניים. בדיקה שניה לאחר כשנה העידה על ירידה של 40 אחוז באוזן ימין ושיפור גדול באוזן שמאל (השמיעה הייתה כמעט בסדר). בבדיקה שעשינו אחרי שלושה חודשים נוספים המביעה על ירידה של 40 אחוזים בשתי האוזניים. כשהיינו בעבר אצל הרופא הוא אמר שאם משאירים נוזלים באוזניים זמן רב זה גם יגרום נזק לאוזן (יותר מהנזק של הנוזלים) ושמרכיב שמחליטים כדאי למתח מהר. יש לי כמה שאלות: 1. האם יש אפשרות לדחות את הניתוח לעוד חצי שנה כדי לנסות עם הילד שיטות סבתא כגון - ניפוח בלונים ואולי איר פופר. אני ממש חוששת מהניתוח, אפילו שזה נחשב ניתוח פשוט להבנתי, והייתי מעדיפה לעשות ככל האפשר להימנע ממנו. אז האם סובל דיחוי עוד חצי שנה..? 2. האם זה נכון שצריך ממש להקפיד אחרי הניתוח שלא יכנסו נוזלים לאוזניים? כלומר כל אמבטיה או בריכה תהפוך להיות פרויקט..? תודה מראש. ריני.

שלום ריני הסיבה העיקרית לביצוע ניתוח במצב של נוזלים באוזניים היא ליקוי השמיעה. הניתוח נעשה בכדי לשפר את שהמיעה ולאפשר תקשורת ראויה. הנוזלים שלעצמם אינם מהווים בעיה מיוחדת. כאשר הנוזל נמצא באוזן תקופה מאד ממושכת זה מצביע על בעיה כרונית באוורור האוזן שאחד מתוצאות יכולה להיות רתיעה ושקיעה של עור התוף. בהחלט ניתן להמתין מספר חודשים למרות שאם הבעיה קיימת ברציפות במשך שנה וחצי הסבירות שתעבור לבד או ע"י איירפופר אינה גבוה. במידה ולא נעשה ניתוח חשוב מעקב אחר האוזניים בכדי לאתר מוקדם מצב של שקיעה של עור התוף (רצוי לעשות מעקב אחד ל-3 חודשים). לגבי הרטבה סוגייה שנמצאת במחלוקת. קיימים רופאים רבים (ואני ביניהם) שמתירים להרטיב את האוזניים ללא כל צורך באטמים. אחרים ממליצים על אטמים גם במקלחת בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים