ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/04/2013 | 20:50 | מאת: מירי

שלום, בתי בת שנה סובלת מגיל 3.5 חודשים מדלקות חוזרות באוזניים שמלוות כל פעם בהפרשה מוגלתית. עשינו בדיקת שמיעה, שבה התגלתה ירידה בשמיעה ב2 אוזניים אוזן אחת 35 ושניה 40. בבדיקת א.א.ג ישנו נוזל באוזניים. כרגע ההתלבטות בין 2 חלופות: 1) להמשיך בטיפול מונע באנטיביוטיקה ל עוד 3 חודשים ולאחר מכן בדיקת שמיעה חוזרת ובמידה לא יהיה שיפור אז ניתוח כפתורים. 2) ניתוח כפתורים מיידי. ההתלבטות כאן שכפתורים מחזיקים בין 7 - 8 חודשים וזה אומר בחורף קיימת סבירות גבוהה לחזרה של דלקות. אשמח לחוות דעת בנושא.

שלום מירי קיימת אפשרות נוספת של לא לעשות דבר מלבד לתת בכל דלקת כאשר תופיע. זאת בד"כ האפשרות הטיפולית המועדפת. אשפרות של טיפול מונע ו ניתוחים כפתורים נשמרות למקרים הטורדניים והעקשניים. בדות הדלקות יורדת וככל שהילד גדל השכיחות של הדלקות יורדת. אם גם בקיץ יהיה דלקות חוזרות (מעל 6 בשנה ) צריך לחשוב על האופציות הטיפוליות הנוספות. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים