דלקות אוזניים חוזרות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/04/2013 | 08:12 | מאת: בריאות

שלום, בני בן שנה ו-3 חודש מטופל בטיפול מונע של 7.5cc מוקסיפן מזה עשרה ימים (בעקבות דלקות אוזניים חוזרות אחת לשבוע שבועיים). היום בביקור אצל הרופאה הסתבר שיש לו דלקת אוזניים (כנראה דלקת שעדיין לא עברה טרם תחילת הטיפול המונע). הרופאה הנחתה לתת לו 7.5 cc מוקסיפן 3 פעמיים ביום למשך שבוע. האם הטיפול מתאים? זה נראה לנו המון אנטיביוטיקה פר יום ( משקל בני: 10 קג). האם אפשרי לתת לו פחות? חשוב לציין שהוא סובל מדלקות אוזניים חוזרות ומטופל המון באנטיביוטיקה- מוקסיפן ואוגמנטין לסירוגין.

שלום תלוי איזה מוקסיפן נרשם במרשם. יש מוקסיפן שכל 5 CC מכילים 250 מ"ג ויש שכל 5 CC מכילים 125 מ"ג. כעיקרון המינון המומלץ לדלקת אוזניים הוא 80-90 מ"ג לק"ג ז"א שילד ששוקל 10 ק"ג אמור לקבל 800 מ"ג ליום מחולק ל 2-3 מנות . בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים